Normal_geld_brief

De afhandeling van de cardiologenaffaire heeft het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) netto 1,4 miljoen euro gekost. Dit blijkt uit de jaarrekening van het Zeeuwse ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft twee cardiologen moeten afkopen, elk voor ruim 6,5 ton. Dit meldt RTL Nieuws.

Eind 2013 werd bekend dat het ADRZ de vakgroep cardiologie op ging schonen. Het ziekenhuis wilde van twee cardiologen af, omdat de spanningen die binnen de vakgroep heersten de patiëntveiligheid bedreigden. De arbitragerechter oordeelde echter dat het ziekenhuis de twee cardiologen een afkoopsom diende te betalen. De artsen eisten een bedrag van ruim 6,5 ton per persoon. 
 
De jaarrekening over 2013 is dan nu eindelijk gedeponeerd, met vertraging. Uit deze cijfers blijkt dat de afwikkeling van de affaire het ziekenhuis netto 1,4 miljoen euro heeft gekost. Het ADRZ boekte in 2013 in totaal een verlies van 4,3 miljoen euro. Ziekenhuis-topman Huybert van Eck vindt het arbitragevonnis “een onbegrijpelijke en onverteerbare uitspraak die onverantwoorde gevolgen heeft voor het bedrijfsresultaat van het ADRZ,” zo staat in de jaarrekening. 
 
Het ADRZ werd in juli 2013 onder verscherpt toezicht gesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Sinds mei 2014 is dit verscherpte toezicht weer opgeheven. 
 
© Nationale Zorggids