Logo_arduin

De Raad van Toezicht van Stichting Arduin heeft mevrouw Silvia Bal, de heer Jan Jaap Ensing en de heer Jan Geluk benoemd als nieuwe leden van de Raad van Toezicht. Silvia Bal en Jan Jaap Ensing volgen per 1 januari 2015 mevrouw Elly van der Vliet en de heer Jan Tijmstra op. De heer Jan Geluk is benoemd als inkomend voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij zal op 1 januari 2016 de huidige voorzitter de heer Wim van Gelder opvolgen. Dit meldt Stichting Arduin.

Silvia Bal heeft dertig jaar ervaring in de financiële wereld, zowel bij de ABN Amro Bank als bij de Rabobank. Zij heeft vele veranderingsprocessen, zowel in structuur als in cultuur geleid. Haar financiële en bestuurlijke ervaring is een mooie aanvulling voor het team, waarbinnen zij deel zal uitmaken van de auditcommissie.
Jan Jaap Ensing heeft ruime ervaring in de zorgwereld, met name binnen de werkvelden personeel en organisatieontwikkeling. Vanaf 1 februari 2015 is hij werkzaam als directeur HR in het Erasmus medisch centrum in Rotterdam. Tot dat moment werkt hij als manager personeel & organisatie en communicatie in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Daarvoor heeft hij onder andere functies verricht in het Amphia ziekenhuis in Breda en bij Emergis in Goes.
Jan Geluk is de inkomend voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij is momenteel dijkgraaf van het waterschap Hollandse Delta. Daarvoor was hij lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Zijn politiek bestuurlijke ervaring is een mooie aanvulling op de reeds aanwezige disciplines binnen de Raad van Toezicht.

De nieuwe leden vullen met hun ervaring de expertise binnen de Raad aan. De andere leden van de Raad van Toezicht zijn de heren Coks Glerum (zorgbestuurder), Cees Verhage (adjunct directeur Rabobank Walcheren Noord-Beveland), en Hans Reinders (hoogleraar Ethiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam).

© Nationale Zorggids