Normal_abvakabo_fnv

De vakbonden FNV en CNV maken vandaag een ronde langs vier gemeenten in Brabant die geconfronteerd zijn met het faillissement van een huishoudelijke zorgaanbieder. De vakbonden bieden in de gemeenten 's-Hertogenbosch, Boxtel, Oss en Cuijk een petitie aan om duidelijk te maken dat continuïteit en kwaliteit van de zorg in gevaar komen door het faillissement van twee grote zorgaanbieders. Dat meldt de FNV.

De vakbonden maken zich zorgen over de gevolgen van het omvallen van twee grote zorgaanbieders in de regio. Bestuurder Karim Skalli van FNV Zorg&Welzijn noemt het 'schandalig dat er zo gesold wordt met de belangen van de hulpbehoevenden en de medewerkers die de zorg moet leveren.' Hierdoor staan de arbeidsvoorwaarden en kwaliteit van de zorg onder druk, zo vrezen de vakbonden.

Uiterlijk dinsdag moeten betrokken gemeenten een besluit nemen wie de taken van het failliete bedrijf gaat overnemen. Jacob Riepe, bestuurder van CNV Zorg&Welzijn: ‘Wij zullen de gemeenten de oer-Hollandse uitspraak 'Goedkoop is duurkoop' nadrukkelijk voorhouden. Het CNV is zeer bezorgd dat met het huidige beleid de zorg straks alleen maar duurder wordt. Als er straks nog maar een enkele aanbieder op de markt is, gaan de prijzen alleen maar omhoog,' aldus Riepe.

© Nationale Zorggids