Normal_index4

Sandra van Duijn, verpleegkundige bij het Alrijne Ziekenhuis Leiden, heeft de 'Leven Lang Lerenprijs' gewonnen. De prijs wordt uitgereikt door Hogeschool Utrecht. Van Duijn heeft gewonnen omdat zij de verpleegkundige is die het beste laat zien wat het inhoudt om te blijven leren en ontwikkelen. Dit meldt het Leidsch Dagblad.

Sinds 2003 werkt Van Duijn bij het Alrijne Ziekenhuis (eerder het Diaconessenhuis). Van Duijn is hier verpleegkundig specialist voor kinderen met astma. Ze houdt zich bezig met spreekuren op de polikliniek kindergeneeskunde. Daarnaast is ze druk met het ontwikkelen van beleid en met wetenschappelijk onderzoek. De verpleegkundige stond tevens aan de basis van de kinderastmacarrousel. Kindastmapatiënten komen één keer per twee jaar in deze carrousel waarbij ze gezien worden door allerlei hulpverleners. Deze verstrekken het kind in enkele uren een advies op maat. Momenteel volgt Van Duijn de Leadership for Change opleiding bij Hogeschool Utrecht.

De 'Leven Lang Lerenprijs', ook wel bekend als Arendje Jansenprijs, wordt elke twee jaar uitgereikt aan een verpleegkundige die in de beroepspraktijk een grote motivatie laat zien voor een leven lang leren.

© Nationale Zorggids