Logo_nierstichting

(Novum) - Tassenonwerper Omar Munie is de nieuwe ambassadeur van de Nierstichting. Hij kreeg eind vorig jaar een donornier. "Inmiddels kan ik weer werken en anderen helpen hun droom te realiseren", zegt Omar op de website van de Nierstichting.

"Ik ben trots dat ik ambassadeur mag zijn voor de Nierstichting. Ik wil patiënten inspireren om positief te blijven denken. Nierziekte is onderdeel van je leven, niet je hele leven. En ik wil anderen vertellen hoeveel ze kunnen betekenen voor nierpatiënten. Bijvoorbeeld door de Nierstichting te steunen of door nierdonor te worden."

Omar, die de afgelopen twee jaar moest dialiseren, vluchtte met zijn familie vanuit Somalië naar Nederland. Nog op de modevakschool richtte hij zijn bedrijf op, Omar Munie Clothing. Een jaar later won hij de prijs Beste Leerling van het Jaar en kreeg hij zijn eigen atelier. Meer prijzen volgden, waaronder Meest innoverende ondernemer 2011. Omar heeft een flagship store op het Noordeinde in Den Haag; veel beroemdheden dragen een echte Munie. Omar schreef het boek 'Leef je droom' om anderen te inspireren en richtte The Dreamfactory op om werkloze jongeren te helpen hun dromen na te streven.

Omar zal zich inzetten voor nierpatiënten tijdens lezingen, evenementen en in uitingen van de Nierstichting. Andere ambassadeurs zijn musicalacteur Stanley Burleson, wielrenner Maarten Tjallingii, zwemmer Joeri Verlinden, profvoetballer Nigel de Jong en hockeyer Teun de Nooijer.