Logo_zorgtotaal_2015_alleen_bij_zorgtotaal_gebruiken

Onderdeel van het seminarprogramma op de vakbeurs Zorgtotaal is de bijeenkomst van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) ‘Ruimte voor Zorg’ over de inrichting van zorgomgevingen. Centraal thema is hoe ontwerp en interieur van zorgomgevingen bijdragen aan de genezing, de zorg en het welzijn van de gebruikers. De vakbeurs zorgtotaal vindt van 18 tot en met 20 maart plaats in Jaarbeurs Utrecht. Dit meldt Zorgtotaal. 

De zorgomgeving is essentieel onderdeel van het zorgproces. Wat is er in de zorgcentra, ziekenhuizen en behandelcentra de laatste jaren veranderd? Welke vooruitgang is er geboekt? Tijdens de BNO seminar worden de vernieuwing en hervorming in de zorg belicht aan de hand van onderzoek, aansprekende cases en ervaringen van zorgprofessionals en (interieur)architecten. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 20 maart van 13:00 tot 15:30 uur in Theater 6, Croesezaal. 

Aan het woord komen Milee Herweijer (Op ten Noort Blijdenstein), André Willems (Meander Medisch Centrum), Caro van Dijk (Caro van Dijk Architectuur), Ellen van der Wal (Mecanoo) en Danielle Verwer, die de vraagstelling benadert vanuit eigen ervaring als patiënt. Moderator is Rebecca Banens, die een grote affiniteit heeft met healing environment en participeert in werkgroepen over beleving, kwaliteit en het werkklimaat van zorginstellingen. 

De toegang tot Zorgtotaal is gratis. Registreren kan op de site. Met de badge hebben bezoekers tevens toegang tot de gelijktijdige vakbeurs Zorg & ICT. De Nationale Zorggids is ook aanwezig op de Zorgtotaalbeurs! U vindt ons in hal 9 standnummer D.046.

© Nationale Zorggids