Logo_download__1_

Voor de vierde keer organiseert de stichting Hulp voor Hulpverleners de verkiezing 'Hulpverlener van het jaar'. Het is een manier om de (onvoorwaardelijke) inzet en toewijding van hulpverleners te bedanken en hiervoor waardering en erkenning te vragen bij het Nederlandse publiek. De stichting vindt immers dat hulpverleners helden zijn, maar door hulpverleners wordt dit niet altijd zo ervaren. Dit meldt de stichting Hulp voor Hulpverleners. 

Iedereen kan gedurende het gehele jaar door hulpverleners, die iets meer doen dan je eigenlijk van een hulpverlener kan verwachten, nomineren voor deze titel. Uit de vele nominaties kiest een jury een winnaar per hulpverleningskolom (ambulance, politie en brandweer). Uiteindelijk kiest de minister van Veiligheid en Justitie een overal winnaar. 
 
Nomineren kan online via het formulier. Op dit moment zijn er natuurlijk al verschillende nominaties binnen, maar nomineren kan nog steeds. Na maandagochtend 6 april zal het niet meer mogelijk worden om nog hulpverleners te nomineren voor de titel van 2015.
 
In 2012 was het een politieagent die tijdens een reddingsactie zelf gewond raakte. Zowel in 2013 als in 2014 viel de eer aan een centralist brandweer die het hoofd zeer koel hielden tijdens het gesprek met de melder. Allemaal helden die net even wat meer deden dan je eigenlijk van een hulpverlener zou mogen verwachten. De grote vraag blijft echter: wie mag zich hulpverlener van het jaar 2015 gaan noemen?
 
© Nationale Zorggids