Logo_images__1_

Op dinsdag is het onafhankelijke platform voor preventiemedewerkers, inPreventie.nl, door de Nederlandse Organisatie voor Toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) overgedragen aan de Beroepsvereniging voor Arbo-Adviseurs (BvAA). inPreventie.nl is een platform en netwerk waar preventiemedewerkers, specialisten en andere geïnteresseerden informatie en hulpmiddelen over veilig en gezond werken kunnen vinden en delen. Dit meldt TNO. 

Met ruim 2600 geregistreerden en zo'n 6000 bezoekers per maand op de website, heeft inPreventie in de afgelopen jaren een volwaardige plek ingenomen in de arbowereld. Uit cijfers en rechtstreekse reacties van preventiemedewerkers en andere geïnteresseerden blijkt de toegevoegde waarde van de informatie en hulpmiddelen die via inPreventie beschikbaar zijn.
 
Ontwikkelaar van het platform TNO vindt het tijd om inPreventie op eigen benen te laten staan. De Beroepsvereniging voor Arbo-Adviseurs (BvAA) is een geschikte partij om inPreventie als onafhankelijk platform voor preventiemedewerkers voort te laten bestaan en waar mogelijk verder te ontwikkelen. De bezoeker merkt hier in principe weinig van: inPreventie.nl blijft gewoon gratis en alle middelen blijven beschikbaar.
 
TNO blijft actief als kennisinstituut en innovator op het gebied van veilig en gezond werken. Ook in 2015 gaat TNO verder met onderzoek en het ontwikkelen van nieuwe, praktische hulpmiddelen voor de preventiemedewerker. Deze informatie en hulpmiddelen zullen algemeen beschikbaar komen via verschillende kanalen, waaronder inPreventie.
 
© Nationale Zorggids