Normal_samenwerken_handen_schudden

Psychologen, pedagogen en psychotherapeuten hebben een nieuwe federatie opgericht waarin zij hun krachten bundelen om de kwaliteit van de zorg die zij leveren te verstevigen. Volgens de betrokkenen bij de federatie, dat bekend wordt onder de naam P3NL, is een krachtig en eenduidig geluid essentieel voor het succesvol behartigen van belangen van de achterban. Dat meldt Skipr.

Vooral op het gebied van kwaliteit, professionaliteit en financiële kaders wil de federatie de belangen behartigen. De bedoeling is bijvoorbeeld dat P3NL de beleidsinvloed van beroepsgroepen vergroot bij de inrichting en vergoeding van de zorg en jeugdhulp.

P3NL zal bestuurd worden door vijf leden. Jeroen Muller, vicevoorzitter van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), is voorzitter van P3NL. Negen beroeps- en wetenschappelijke verenigingen hebben zich al bij de federatie aangesloten, waaronder het NIP en de Nederlandse Vereniging van Pedagogen. P3NL vertegenwoordigt daardoor ongeveer 20.000 psychologen, pedagogen en psychotherapeuten.

© Nationale Zorggids