Logo_zn_zorgverzekeraars_nederland_logo

Zorgverzekeraars Nederland en de vakbonden zijn met de onderhandelingen voor de nieuwe cao Zorgverzekeraars begonnen. Tijdens het eerste overleg over de cao zijn wederzijdse voorstellen uitgewisseld. De huidige cao loopt tot 1 juli 2015. Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland. 

De vakorganisaties en werkgevers hebben de eerste stappen gezet in het realiseren van de cao Zorgverzekeraars 2015-2016. De huidige cao is in 2013 afgesloten. Dit betekent dat bij de nieuwe onderhandelingen wetswijzigingen, zoals het in 2013 gesloten Sociaal Akkoord, een belangrijk thema vormen. Ook moet in de nieuwe cao rekening worden gehouden met de Wet Werk en Zekerheid, die per juli volledig ingevoerd zal zijn. Deze wet regelt aanpassingen in het arbeidsrecht en sociale zekerheid. 
 
De vakbonden en de werkgevers hebben bij de eerste bijeenkomst afgelopen week hun voorstellen uitgewisseld. De vakbonden, zo blijkt hieruit, willen inzetten op de reparatie van het derde ww-jaar, vermindering van de werkdruk, meer zekerheden voor flexwerkers en een duurzame inzetbaarheid. De werkgevers hebben voorstellen gedaan over de wachtgeldregeling en de overwerkregeling. Op 2 juni gaat het overleg verder. 
 
© Nationale Zorggids