Normal_copyright_stockfreeimages_ouderen_wandelen_buiten_koppel

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Huize Valckenbosch (onderdeel van Warande) in Zeist opgeheven. Er zijn geen structurele tekortkomingen meer in de zorg. Huize Valckenbosch is een zorginstelling voor ouderen. 

In juli 2014 stelde de inspectie Huize Valckenbosch onder verscherpt toezicht. Er waren toen aanhoudende problemen met de kwaliteit en veiligheid van zorg en de verbeteringen gingen te langzaam. Dit bleek ook nog het geval toen de termijn van het verscherpt toezicht was verstreken. De inspectie verlengde het verscherpt toezicht daarom met vier maanden.
 
In mei 2015 bezocht de inspectie de instelling opnieuw. Uit onderzoek bleek dat de instelling de door de inspectie gewenste verbeteringen had doorgevoerd. De medicatieveiligheid was verbeterd, er werd op een goede manier gewerkt met het zorgleefplan en medewerkers kregen voldoende scholing. Ook werd duidelijk dat de instelling nu voortdurend werkte aan de verdere verbetering van de zorg. De inspectie heft daarom het verscherpt toezicht op, maar blijft de vorderingen bij Huize Valckenbosch volgen.
 
© Nationale Zorggids