Normal_bus_wielen

(Novum) - Ruim 120 hulpverleners zijn donderdag betrokken bij de hulp aan de slachtoffers van het busongeluk in Portugal. Dat heeft de landelijke hulpdienst ANPC in de Portugese media laten weten. Bij het busongeluk zijn 3 doden gevallen en zijn 26 mensen gewond geraakt. Van hen zijn er 3 ernstig aan toe. Van de 26 hebben er 11 na behandeling het ziekenhuis alweer verlaten. Dat zegt de woordvoerster van reisorganisatie TUI.

Er zijn in totaal 49 voertuigen en twee helikopters ingezet. Op de plek van het ongeval is in een gele tent een noodhospitaal ingericht waar slachtoffers worden behandeld. Er is ook een psychologisch hulpteam ingezet. De bus waarin de Nederlandse toeristen werden vervoerd was volgens de Portugese media van de maatschappij Frota Azul.

In de bus zaten 34 gasten van TUI Nederland. Zij waren net geland met Arkefly vlucht OR697 op de luchthaven van Faro. Deze vlucht vertrok woensdag om 19.20 uur vanaf Schiphol en landde om 21.20 uur (Portugese tijd), aldus de verklaring. De reisleiding staat ter plekke de reizigers bij en een aantal medewerkers van TUI Nederland gaat naar Faro voor verdere steun. Alarmcentrale SOS International heeft ook een team van deskundigen en medici geformeerd dat naar Portugal afreist. 

De toedracht van het ongeluk is momenteel nog niet duidelijk en wordt door de lokale politie onderzocht.

© Nationale Zorggids