Normal_agressie

Zeven verschillende branches, duizend professionals, negen workshops, drie thema’s, een beursvloer en alle ins en outs over de aanpak van agressie. Dat zijn de ingrediënten voor congres 'Agressie aanpakken doe je zo' op 19 november 2015. Dat meldt FNV.

Op het congres komen duizend professionals uit zes zorgbranches en de maatschappelijke opvang bij elkaar. Een groot deel van het programma bestaat uit kennis en ervaringen uit de praktijk, gepresenteerd door organisaties uit verschillende zorgbranches.

Daarnaast delen deskundigen op het gebied van agressie-aanpak hun kennis over onder meer aangifte doen, het organiseren van agressiebeleid en interventies bij cliënten met complexe problematiek. Bovendien is er een beursvloer waar diverse organisaties met ervaring in de zorg trainingen en hulpmiddelen presenteren die de aanpak van agressie kunnen ondersteunen.

Het congres is na inschrijving gratis toegankelijk voor iedereen die in de zorg, jeugdzorg, maatschappelijke opvang of vrouwenopvang werkt. Het programma is vooral interessant voor zorgprofessionals die direct of indirect te maken hebben met agressie of de implementatie van anti-agressiebeleid, bijvoorbeeld (jeugd)zorgmedewerkers, leidinggevenden, OR-leden, HR-medewerkers, arbocoördinatoren, preventiemedewerkers, teamleiders, management en bestuurders.

Inschrijven is mogelijk op www.duidelijkoveragressie.nl/congres. Hier is ook meer informatie over alle workshops te vinden.

© Nationale Zorggids