Logo_scholing-logo-definitief

Scholing Dichtbij, een professioneel scholingscentrum voor zorgverleners, heeft gisteren officieel de deuren van haar nieuwe locatie geopend aan de Rouaanstraat 20 te Groningen. De nieuwe locatie biedt de ruimte om nog meer hulp- en zorgverleners (uit het Noorden) te bedienen en om het scholingsaanbod uit te breiden. Scholing Dichtbij biedt op dit moment diverse bij- en nascholingen in verschillende deskundigheidsgebieden, waaronder palliatieve terminale zorg, complementaire zorg en verpleegtechnische handelingen. Dat meldt Scholing Dichtbij.

De nieuwe locatie van Scholing Dichtbij beschikt over een ruim en licht theorielokaal en een skillslab. Het skillslab biedt zorgverleners de mogelijkheid om verschillende verpleegtechnische vaardigheden frequent te oefenen, zodat men een vaardigheid goed kan leren en om hierin bevoegd en bekwaam te worden. Er worden onder andere bij- en nascholingen verzorgd voor de vaardigheden injecteren, stomazorg en de CADD Legacy medicatiepomp.

Scholing Dichtbij biedt uitsluitend scholingen van hoge kwaliteit die geaccrediteerd zijn bij het Kwaliteitsregister V&V (verzorgenden & verpleegkundigen). Door het diverse aanbod kunnen zorgverleners moeiteloos de jaarlijks vereiste scholingspunten van het Kwaliteitsregister V&V en het BIG-register behalen bij Scholing Dichtbij.

Deskundigheidsbevordering en het op peil houden van bekwaamheden zijn speerpunten in de zorg. Het wordt steeds belangrijker voor (zelfstandige) zorgverleners om zich te onderscheiden door kwaliteiten inzichtelijk te maken en om te laten zien dat men actief bezig is met deskundigheidsbevordering. Scholing Dichtbij biedt zorgverleners de kans om de deskundigheid te bevorderen en/of op peil te houden.

Scholing Dichtbij is net als Thuiszorg Dichtbij onderdeel van Coöperatie Dichtbij (een coöperatie bestaande uit zorgondernemers). Het doel van Coöperatie Dichtbij is om de zorg naar een hoger niveau te tillen en om de zorg betaalbaar te houden. Daarbij is samenwerking één van de belangrijkste speerpunten. 

© Nationale Zorggids