Logo_download
TNO heeft een gratis Snelstartgids voor preventiemedewerkers ontwikkeld. Deze gids geeft antwoord op vragen, praktische tips, checklists en verwijzingen naar handige websites en tools. Preventiemedewerkers zijn niet verplicht om een opleiding te volgen en vervullen deze rol meestal naast hun normale functie, vergelijkbaar met een BHV'er (die wél verplicht een opleiding volgt). De gids moet preventiemedewerkers wijzen waar ze moeten beginnen, wat hun taken precies zijn en waar ze terecht kunnen. Dit meldt InPreventie.
 
Er is veel informatie beschikbaar: in de Snelstartgids voor preventiemedewerkers is deze informatie samengebracht. De preventiemedewerker wordt stapsgewijs geholpen bij het invullen van de rol en het uitvoeren van de taken. De Snelstartgids werkt als een stappenplan: zijn er bepaalde onderdelen al geregeld of niet van toepassing? Dan kunnen die worden overgeslagen. Via de links naar de verschillende, gerenommeerde bronnen kan verdere verdieping worden gezocht.
 
De gids is als PDF gratis beschikbaar en te downloaden. Verschillende opleiders en brancheorganisaties hebben te kennen gegeven dat zij de Snelstartgids voor preventiemedewerkers via hun website beschikbaar zullen maken en/of gebruiken bij hun opleidingen. De gids vindt u onder meer op de website inpreventie.nl.
 
© Nationale Zorggids