Normal_copyright_stockfreeimages_dokter_arts

Een alternatieve genezer uit de regio Roermond die veroordeeld is voor het plegen van ontucht, kan en blijft als arts aan het werk. De beroepsvereniging voor alternatieve artsen SRBAG legt de arts geen beroepsverbod op. De zaak ligt bij de tuchtrechter. Dit meldt de Telegraaf. 

De alternatieve genezer ging in 2011 over de schreef. Tijdens een therapie pleegde hij seksuele handelingen bij een kwetsbare patiënt. De arts heeft drie maanden voorwaardelijk gekregen en een taakstraf. De Inspectie van de Gezondheidszorg heeft onderzoek gedaan naar de zaak. Volgens de inspectie heeft de arts 'grensoverschrijdend gehandeld door seksuele handelingen te verrichten bij een kwetsbare patiënt’. Hierdoor heeft de arts het vertrouwen in de gezondheidszorg geschaad. De inspectie kan de bevoegdheid echter niet van de arts afpakken. De zaak is daarom voorgelegd aan de tuchtrechter. Deze zal binnen enkele maanden een uitspraak doen. Dan wordt ook duidelijk of de arts zijn beroep zal mogen blijven uitvoeren of niet. 
 
Tot die tijd blijft de alternatieve genezer zijn beroepsbevoegdheid houden. De beroepsvereniging voor alternatieve artsen SRBAG weigert namelijk om de arts het werken te beletten, zo blijkt uit onderzoek van televisieprogramma De Monitor. SBRAG-bestuurder Pim Bok zegt dat er gewacht wordt op de uitspraak van de tuchtrechter. 
 
© Nationale Zorggids