Normal_rss_entry-2501

(ANP) - De derde dag van de Vierdaagse, donderdag, was een relatief rustige dag voor de vrijwilligers van het Rode Kruis. Ze prikten 1178 blaren door, ruim 500 minder dan op woensdag. Zo'n 130 wandelaars werden behandeld aan insectenbeten, kneuzingen, verstuikingen en schaaf- en snijwonden.

Een paar mensen meldden zich met flauwtes of uitslag door de warmte, maar er kwam ook iemand met onderkoelingsverschijnselen binnen. "Onderkoeling kan optreden bij een combinatie van vermoeidheid en veel zweten. Verschijnselen zijn rillen en het heel koud hebben", verduidelijkt een woordvoerster van het Rode Kruis.

De Vierdaagsefeesten trokken donderdagavond net iets meer bezoekers dan vorig jaar. In Nijmegen vermaakten zich 245.000 feestgangers, 5000 meer dan vorig jaar op donderdag in de Vierdaagseperiode, meldde de organisatie van de feesten. Volgens de politie was de sfeer uitstekend. In het centrum zijn elf mensen gearresteerd: vijf voor mishandeling, twee voor belediging, een voor diefstal en drie voor openbare dronkenschap.