Logo_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

Werknemers van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vinden dat de inspectie nog niet klaar is voor de taken die straks in de snel veranderende zorgsector uitgevoerd moeten worden. De medewerkers geven dit aan in een interne enquête. Dit meldt de NOS. 

Een adviesbrief van de ondernemersraad en de interne enquête zijn naar HDC Media doorgespeeld. Boodschap is dat de IGZ nog niet klaar is voor de nieuwe taken die de organisatie wacht in de snel veranderende zorgwereld. De personeelsleden zijn kritisch over de IGZ. 
 
Zo geeft slecht 5 procent van de medewerkers aan dat de werkwijze binnen de inspectie efficiënt is. Dat de organisatie bureaucratische trekjes heeft wordt daarentegen door 90 procent van de medewerkers beaamd. Het personeel denkt daarnaast dat de IGZ het op dit moment niet aankan om het personeelsbestand uit te breiden. De politiek wil dit. Meer personeel moet de organisatie slagvaardiger maken. De ondernemersraad geeft aan dat medewerkers niet blij zijn met het idee in korte tijd allemaal nieuwe medewerkers in te moeten werken. 
 
De IGZ heeft gereageerd op het nieuwsbericht. De inspectie zegt in gesprek te gaan met de afdelingen en de ondernemersraad. De enquête is uitgevoerd als voorbereiding op het nieuwe beleidsplan en het verbetertraject van de inspectie, zo staat ook in de reactie. Er wordt inderdaad een groot beroep gedaan op alle medewerkers, aldus de leiding. 
 
© Nationale Zorggids