Normal_rookverbod

Er komt mogelijk een totaal rookverbod bij GGZ Breburg. De Raad van Bestuur van de zorginstelling heeft daartoe besloten op verzoek van de cliëntenraad. Dat meldt BN DeStem. 

Mocht het totale rookverbod doorgaan, dan is ook roken op het terrein van GGZ Breburg verboden. Aanleiding is het brandincident van 6 oktober 2014, toen een cliënt een medebewoner tijdens het roken in brand stak met een aansteker. Ook zou roken anno 2015 niet meer passen binnen het beleid van GGZ Breburg.

"Onderzocht moet worden of het juridisch kan en wat het voor gevolgen met zich meebrengt”, zegt Theo Vervoort namens een interne projectgroep. “De projectgroep kijkt ook of er vergelijkbare locaties zijn waar al sprake is van een totaal rookverbod." Vervoort zegt dat GGZ Breburg ernaar streeft om binnen twee jaar volledig rookvrij te zijn.

Het Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging pleitte halverwege juni al voor een algemeen geldend rookbeleid. Roken is namelijk extra slecht voor mensen in de GGZ, omdat veel medicatie wordt beïnvloed door het roken. 

© Nationale Zorggids