Normal_klaslokaal_studeren_student_miamiclassroom_wiki_-c_

Studenten van het Drenthe College en Hanzehogeschool Groningen gaan onderzoek doen naar technologische innovaties in de zorg. Nu komt het nog vaak voor dat de techniek met uitvindingen komt voor de gezondheidszorg die in de dagelijkse praktijk nauwelijks worden gebruikt. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in een gezamenlijk project, innovatiewerkplaats 'Zorg- en Sensortechnologie' genoemd, waaraan naast de Drentse mbo-instelling en Groningse hogeschool ook Interzorg Nederland, het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en de gemeente Assen meewerken. Het Drenthe College voert het gezamenlijke project aan. 
 
Volgens onderwijswethouder Maurice Hoogeveen van Assen is het van groot belang om uit te zoeken welke technische ontwikkelingen ook daadwerkelijk gebruikt worden in de zorg. Door de vergrijzing, zeker in een krimpregio als Groningen en Drenthe, wordt de werklast in de gezondheidszorg groter. Technische ontwikkelingen moeten die werklast verlichten en problemen voorkomen. 
 
In de praktijk blijkt dat de implementatie van uitvindingen echter vaak lastig is in de zorg, vertelt bestuurder Gino Coutinho van het Drenthe College. Daarom zullen de mbo-studenten tijdens hun stage aan de slag gaan met vragenlijsten die door studenten van de Hanzehogeschool zijn opgesteld. De vragen moeten duidelijkheid verschaffen over waaraan zorgverleners in de praktijk behoefte hebben en wat in het dagelijkse werk bruikbaar is. Na de zomer gaan de eerste studenten met de vragenlijsten beginnen op hun stageadressen. 

© Nationale Zorggids