Normal_martin_van_rijn_staatssecretaris_vws_pvda

Het gaat beter met het uitbetalen van de persoonsgebonden budgetten aan budgethouders en zorgverleners. Van de bij de Sociale Verzekeringsbank binnengekomen declaraties in de periode van 22 juni tot en met 19 juli is 95 procent op tijd betaald. Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn in een brief aan de Tweede Kamer, meldt Skipr. 

Bij 5 procent van de declaraties is meer tijd nodig voor de afhandeling, schrijft Van Rijn. Over de maand juni heeft de SVB 83.720 maandloners uitbetaald. Bij 3,6 prcoent van de maandbetalingen heeft de SVB de betaling afgekeurd, vanwege onvoldoende budget of overschrijding van het maximumtarief.

Op 19 juli bestond de werkvoorraad uit 23.471 openstaande declaraties, waarvan 15.607 declaraties (67 procent) na 1 juli zijn binnengekomen en naar verwachting voor het grootste deel binnen tien werkdagen kunnen worden uitbetaald. Voor de overige 7.864 declaraties die de SVB voor 1 juli heeft ontvangen (33 procent) geldt dat 3.817 declaraties via een spoedbetaling zijn betaald en bij 3.223 declaraties nog moet worden vastgesteld of daar sprake is van een inmiddels verrichte spoedbetaling. Ten slotte zijn er nog 824 declaraties die betrekking hebben op het verantwoordingsvrije bedrag.

Volgens Van Rijn is ook de bereikbaarheid van de SVB verbeterd. “In de periode van 1 tot en met 19 juli heeft de SVB ruim 35.000 telefoontjes verwerkt met een gemiddelde wachttijd van negen seconden. Daarmee is de bereikbaarheid conform afspraak en verder verbeterd. 

© Nationale Zorggids