Normal_leijten

Tweede Kamerlid Renske Leijten start een onderzoek onder zorgpersoneel in de gehandicaptenzorg, ggz en in verpleeg- en verzorgingshuizen. Ze wil weten wat het effect is van het kabinetsbeleid op deze instellingen. Dat meldt de SP. 

"De zorg is flink op zijn kop gezet door dit kabinet”, zegt Leijten op de website van de SP. "In de ouderenzorg ligt er een verbeterplan voor meer kwaliteit, in de gehandicaptenzorg komt die eraan, en in de geestelijke gezondheidszorg is er veel veranderd doordat zorgverzekeraars de behandelingen inkopen. We zien dat instellingen hun capaciteit moeten afbouwen: bedden worden verminderd, mensen met zogenaamd lichte zorgbehoefte komen niet meer in aanmerking voor de instellingszorg. Dit verandert ook het werken in de instellingen.”

Voor iedere sector in de zorg zijn vragenlijsten gemaakt door de SP. Leijten hoopt dat alle werknemers de enquête gaan invullen, omdat zij het beste de politiek inzicht kunnen geven in de werkdruk, bureaucratie en de kwaliteit van de zorg.

De enquête kunt u vinden op de website van de SP. 

© Nationale Zorggids