Normal_ambulance_2821

Aankomende week voert het ambulancepersoneel in vier regio’s actie voor betere arbeidsvoorwaarden en omstandigheden. Tussen 11.00 en 14.00 leggen medewerkers het werk neer in Den Haag, Haarlem, Nijmegen en Hengelo en rukken alleen uit in spoedgevallen. Dat meldt FNV.

Afgelopen week werd het werk ook al neergelegd in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Helder. Totdat werkgever Ambulancezorg Nederland (AZN) akkoord gaat met een fatsoenlijke cao, blijft het ambulancepersoneel actievoeren.

“Inmiddels zitten ambulancemedewerkers al acht maanden zonder cao en voeren ze al drie maanden stiptheidsacties", zegt Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. "Het is voor hen onbegrijpelijk dat werkgevers al zo lang halsstarrig zijn dat ze hun eigen medewerkers geen fatsoenlijke loonsverhoging, goede arbeidsomstandigheden en een aanvaardbaar ouderenbeleid gunnen. Het is immers zwaar en zeer verantwoordelijk werk dat zij dag en nacht verrichten. Dat werkgevers dit niet weten te waarderen, is onaanvaardbaar."

© Nationale Zorggids