Logo_logolarge

In ’s-Hertogenbosch krijgen ruim 1300 mensen een persoonsgebonden budget (pgb). 800 van hen hebben recht op zorg tot 1 januari 2016. Het college heeft besloten dat deze pgb’s worden verlengd tot 1 juli 2016. Dat is een wettelijke mogelijkheid. Dit meldt de Gemeente 's Hertogenbosch. 

De gemeente is verantwoordelijk om voor deze groep mensen opnieuw hun budget te beoordelen. Staatssecretaris Van Rijn (VWS) wil dat deze informatie vóór 1 oktober bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) bekend is. De gemeente Den Bosch gaat niet op dit verzoek in. 
 
Wethouder Kagie (Zorg): “Dit college wil nieuwe onrust bij mensen met een pgb voorkomen. Zij hebben het afgelopen jaar last gehad van de problemen bij de SVB. De organisatie heeft veel verbeterd. Toch blijkt uit de praktijk dat pgb-houders nog steeds knelpunten ervaren.”
 
Mensen met een een pgb waarvan hun budget beoordeeld moet worden, krijgen in september bericht van de gemeente. In dat besluit staat dat de pgbB-rechten met een half jaar verlengd zijn tot uiterlijk 1 juli 2016. Die informatie geeft de gemeente in september 2015 ook door aan de SVB. Om de huidige situatie te beoordelen, gaat de gemeente gesprekken voeren. Dat gebeurt tussen 1 januari en 1 juli 2016. De pgb-houders krijgen hiervoor een uitnodiging.
 
© Nationale Zorggids