Normal_ambulanceauto
Woensdag 7 oktober leggen ambulancemedewerkers in tien regio’s, verspreid door heel Nederland, vier uur lang het werk neer. Van 12.00 tot 16.00 uur vervalt het geplande patiëntenvervoer en rukken de ambulances alleen uit in spoedgevallen. Dit meldt FNV.
Ambulancemedewerkers zitten inmiddels al tien maanden zonder cao. Er worden al vijf maanden lang regionale acties gevoerd voor meer koopkracht en goede arbeidsomstandigheden. Aanstaande woensdag is de eerste keer ooit dat ambulancemedewerkers een landelijke staking houden.
 
De deelnemende regio’s zijn: Amsterdam, Rotterdam, Haaglanden, Utrecht, Noord-Holland Noord,  Flevoland, Kennemerland, Oost Nederland, Noord-Oost Gelderland en Gelderland-zuid. 
 
"Tijdens de staking besteedt het ambulancepersoneel de tijd voornamelijk aan eigen (bij)scholing op de posten," zegt Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. "Hier komen ze in de praktijk nauwelijks aan toe, terwijl ze er wel recht op hebben. Naast goede afspraken over scholing, wil het ambulancepersoneel ook duidelijke afspraken over een fatsoenlijke loonsverhoging van 2,5 procent en een aanvaardbaar ouderenbeleid. De eis is dat het werken in nachtdiensten vanaf 55 jaar niet langer verplicht mag worden."
 
© Nationale Zorggids