Normal_baby-729365_640

Op 12 november vindt het congres ‘Vroegsignalering bij baby’s' plaats. Het congres gaat over de ontwikkeling van een baby die niet altijd goed verloopt. Adequaat handelen in een pril stadium is dan van groot gelang. De rode draad van het congres is de vraag: ‘Wanneer is iets nog normaal en wanneer is er sprake van afwijkend gedrag zodat specialistisch hulp nodig is?’ Dat meldt Vakblad Vroeg.

Het congres gaat van start met een plenaire lezing waarin wordt ingegaan op de ontwikkeling van baby’s vanuit achtereenvolgens de biologische, neurologische en relationele invalshoek. Sprekers zijn Prof. Dr. Carolina de Weerth, Prof. Dr. Chantal Kemner en Drs. Minke den Heijer. In de middag zijn er diverse workshops om uit te kiezen met als kernwoorden motoriek, pre-verbale logopedie, prematurenzorg en psychiatrische problemen bij ouders. Het congres wordt afgesloten met onder andere een plenaire terugkoppeling van de workshops.

Aan het congres kunnen maximaal 300 bezoekers deelnemen en is bijna uitverkocht. Het congres is onder andere bedoeld voor logopedisten, kinderartsen, maatschappelijk werkers en professionals in de babyopvang (gespecialiseerd en regulier). Meer informatie over het congres en het aanmeldingsformulier is hier te vinden.

© Nationale Zorggids