Normal_15771134174_9d91f80d9c_b

Kinderen hebben recht op bescherming. Dat is voor kinderen die als vluchteling in Nederland zijn gearriveerd niet anders dan voor kinderen die al in Nederland wonen, zo stelt de Raad voor de Kinderbescherming. De raad heeft daarom een factsheet gepubliceerd met hierin relevante informatie. De raad helpt bijvoorbeeld kinderen zonder ouders (onder de 12 jaar), kindbruiden, ongewenst moederschap en kinderen die in aanraking met politie gekomen zijn. Dit meldt de Raad voor de Kinderbescherming.

Vanuit haar maatschappelijke rol en betrokkenheid bij kwetsbare kinderen, is het vanzelfsprekend dat de Raad zijn expertise aanbiedt in de vreemdelingenketen, zo schrijven zij. De raad biedt haar expertise aan over belangen en ontwikkelingscondities van kinderen en over de stappen die gezet kunnen worden wanneer er ernstige zorgen zijn over de ontwikkeling van kinderen.

De Raad is benaderbaar en bereikbaar, waar het gaat om samenwerken aan het vinden van geschikte hulp en oplossingen. Wat dat betekent voor dit specifieke thema, is opgenomen in de factsheet 'Vluchtelingen: ouders en kinderen'. De factsheet vindt u op de website van de Raad voor de Kinderbescherming. 

© Nationale Zorggids