Logo_normal_papierwinkel_stapel_artikelen_werk_bureaucratie

Bij een basis, basis Xtra of plusovereenkomst met Zilveren Kruis, is een fysiotherapeut verplicht om de patiëntervaringen met de CQ-index Fysiotherapie te meten. Ook in 2016. Daarnaast moet minimaal 40 procent van de verzekerden bij Zilveren Kruis benaderd worden met een patiëntenvragenlijst. Ook VGZ laat in 2016 doorlopend een patiëntervaringsonderzoek uitvoeren door middel van de CQ-index Fysiotherapie. Dit wordt gedaan door praktijken van fysiotherapeuten onder de verzekerden. Dit meldt Nieuwsbank.

Bij zorgverzekeringen als Menzis en CZ worden ook klantervaringsonderzoeken gedaan, maar dit hoeft niet verplicht te worden gedaan met de CQ-index Fysiotherapie. 

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) wil graag de administratieve lastendruk van fysiotherapeuten verminderen. Zij zijn bezig met de ontwikkeling van het Masterplan Kwaliteit in Beweging (MKIB). Dit is een meerjarenprogramma dat leidt tot een integraal fysiotherapeutisch kwaliteitssysteem voor de gehele beroepsgroep. Uitgangspunt vanuit MKIB is dat ontwikkelde onderdelen leiden tot verlichting van de administratieve lasten en geen lastenverzwaring mogen veroorzaken.

© Nationale Zorggids