Normal_tcg

Vandaag komt een zaak voor de tuchtrechter in Den Haag waarbij een revalidatiearts, verbonden aan het Maasstad Ziekenhuis, wordt aangeklaagd voor een poging I Ching kaarten te verkopen. Deze gekleurde kaarten zouden helpen tegen chronische pijn. De zaak werd aangespannen door twee patiënten met chronische pijnklachten. Dit meldt Nieuwsbank.

Op dinsdag 27 oktober 2015 is om 14:00 uur een openbare behandeling van de tuchtrechtzaak. Het gebruik en de werking van I Ching kaarten is omstreden. 

“De arts was verbaasd dat een klacht tegen haar werd ingediend. Zij geeft in de procedure aan inderdaad I Ching kaarten te gebruiken. Ze is van plan een wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik van deze kaarten te gaan doen, maar ontkent echter druk te hebben uitgeoefend, of iets te hebben willen verkopen,” aldus een van de patiënten. De Raad van Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis heeft echter laten weten niet op de hoogte te zijn van het voornemen tot een wetenschappelijk onderzoek naar de werking van de I Ching kaarten.

De aanklagers hopen dan dat de rechter van mening is dat dit soort alternatieve methoden niet in de behandelkamer van een reguliere ziekenhuisarts thuis horen. 

© Nationale Zorggids