Logo_allesoverhetgebit_logo_payoff
De Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), de beroepsvereniging van tandartsen heeft de publiekswebsite Allesoverhetgebit.nl vernieuwd. Patiënten vinden op de website antwoord op vragen over verzorging van de mond, en pijn en aandoeningen in de mond.  Jaarlijks maken zo’n 150.000 mensen gebruik van de site. Dit meldt de KNMT.
De website biedt informatie over mogelijke behandelingen en geeft inzicht in de kosten en de rekening van de tandarts. Er is ook aandacht voor preventie, met tips om het gebit en de mond gezond te houden. Naast tekst zijn er ook afbeeldingen, illustraties en videomateriaal beschikbaar. 
 
De site is handig vóór een bezoek aan de tandarts, en erna, aldus KNMT. Want uit onderzoek blijkt dat mensen minder dan de helft onthouden van wat een arts tijdens een consult vertelt. Zo werkt de website ondersteunend voor tandartsen en patiënten; met extra uitleg in aanvulling op de persoonlijke consulten. Ook voor andere zorgverleners is de website een handig hulpmiddel om patiënten naar door te verwijzen. 
 
KNMT-voorzitter Aad van der Helm licht toe: "We willen patiënten transparantie bieden over de mondzorg en ook betrekken bij de keuzes en afwegingen die een tandarts maakt. Daarmee krijgen ze meer inzicht in  de behandeling en de bijbehorende kosten en weten ze precies waar ze aan toe zijn. Bovendien dragen we met de website bij aan preventie en zelfzorg." 
 
© Nationale Zorggids