Logo_download

De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik en ZonMw werken aan een gezamenlijke, breed gedragen onderzoeksagenda kindermishandeling. Het concept van de onderzoeksagenda is nu opengesteld voor reacties. De veldraadpleging is tot 7 december 2015 in te vullen. Dit melden de partijen. 

Met het opstellen van de onderzoeksagenda zetten ZonMw en de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik in op meer samenhang in het onderzoek naar kindermishandeling. Op deze manier kan de wetenschappelijke onderbouwing van de preventie, signalering, het stoppen en behandeling van kindermishandeling verder gebracht worden. Dit is een belangrijke stap in het bestrijden en voorkomen van kindermishandeling. 
 
De onderzoeksagenda richt zich op de volgende twee onderzoekslijnen: onderzoek naar de effectiviteit van (elementen uit) bestaande interventies en instrumenten en onderzoek om keuzes voor en in effectiviteitsonderzoek te kunnen maken.
 
Met de veldraadpleging willen de partijen de onderzoeksagenda aanvullen en checken op onjuistheden. Ook wordt er gevraagd een prioritering in de onderzoeksvragen aan te geven. De lijnen waarop de agenda  zich richt staan vast. De Taskforce nodigt iederen van harte uit deze versie van de onderzoeksagenda te bekijken en hun reactie te geven via de online vragenlijst van de veldraadpleging.
 
© Nationale Zorggids