Normal_tsn

Medewerkers van TSN Thuiszorg gaan mogelijk actievoeren om een faillissement van het bedrijf te voorkomen. Zij vinden dat de cliënten niet de dupe mogen worden van de financiële problemen bij de thuiszorgorganisatie. Dat meldt RTV Noord-Holland. 

De vrees bestaat dat veel ouderen het zonder hulp moeten doen als de problemen uitmonden in een faillissement. TSN Thuiszorg maakte vrijdag bekend dat het uitstel van betaling heeft aangevraagd voor het deel van de organisatie dat zich bezighoudt met huishoudelijke zorg. Het gaat om 12.000 banen die zorg aan 40.000 cliënten verlenen.

"We hebben heel hard zorg nodig in Nederland, dat mag niet verloren gaan. We hopen dat de regering eens wakker gaat worden. Zij zullen ook ooit zorg nodig hebben", zegt thuiszorgmedewerkster Herma. "We blijven gewoon doorgaan. De cliënten mogen hier niet de dupe van worden."

De problemen bij TSN zouden zijn veroorzaakt door bezuinigingen van de overheid. Bovendien zijn de tarieven door gemeenten zwaar onder druk gezet. De thuiszorg zou meer kosten dan gemeenten ervoor willen betalen

Tientallen medewerkers gaan vanmiddag met de vakbond in overleg over mogelijke acties.

© Nationale Zorggids