Normal_ps

Psychiaters Sinan G. en Jos G. worden geschrapt uit het BIG-register voor artsen. Die maatregel wordt hen opgelegd door het Regionaal Tuchtcollege Amsterdam. Hun artsentitel raken zij kwijt en zij zijn strafbaar als ze hun beroep nog uitoefenen. Dit meldt de Telegraaf.

De artsen hebben gefraudeerd door tegen betaling onjuiste diagnoses te stellen en te zware medicatie voor te schrijven aan hun, vaak Turkse, patiënten. Door medische dossiers te vervalsen werden PGB’s en WAO/WIA-uitkeringen opgestreken. Het strafrechtelijk onderzoek naar de psychiaters loopt nog en komt in 2016 voor de rechter. Er zou voor miljoenen zijn gefraudeerd. 
 
De maatregel is volgens het Medisch Tuchtcollege noodzakelijk omdat de artsen “structureel tekort zijn geschoten in de individuele gezondheidszorg voor hun patiënten. Bovendien hebben ze niet alleen de kwaliteit maar ook de integriteit van de psychiatrie in diskrediet gebracht.”
 
Naast de geroyeerde artsen zijn er nog twee andere hoofdverdachten, die als ‘tussenpersonen’ zouden hebben opgetreden. Het onderzoek van het OM naar de fraude met sociale zekerheidsuitkeringen en persoonsgebonden budgetten loopt al sinds 2008.  
 
© Nationale Zorggids