Normal_fnv

De FNV heeft met de werkgeversorganisaties een akkoord gesloten over een nieuwe cao Jeugdzorg. De 30.000 werknemers in de sector krijgen in 2016 een loonsverhoging van 1,85 procent. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over de reparatie van het derde jaar WW en behouden werknemers hun recht op transitievergoeding als ze van werkgever wisselen. Dit meldt de FNV.

FNV-onderhandelaar Gert Noortman: “Deze afspraken betekenen meer zekerheid voor de duizenden jeugdzorgmedewerkers. Door de bezuinigingen in de zorg staan veel banen in de jeugdzorg op de tocht, maar door deze afspraken behouden zij hun rechten als ze op zoek moeten naar een nieuwe werkgever in de jeugdzorg. Mochten ze geen nieuwe baan vinden dan behouden werknemers in elk geval nog een goede ww-uitkering.”

In de nieuwe cao zijn ook afspraken gemaakt over het verhogen van het scholingsbudget. Hierdoor hebben werknemers meer geld om zich te laten bijscholen, op die manier kunnen werknemers inspelen op de grote veranderingen in de sector. De FNV zal het onderhandelaarsakkoord komende week positief voorleggen aan haar leden. De nieuwe cao loopt tot 1 januari 2007.

©Nationale Zorggids