Normal_anesthesie_personeel_ziekenhuis

Zeven anesthesiologen die de afgelopen anderhalf jaar zijn vertrokken bij ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen, krijgen geen geld van de zorginstelling. Dat is de uitspraak van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg. De artsen eisten 315.000 euro van het ziekenhuis voor de goodwill van hun praktijk op de intensive care. Dit meldt RTL Nieuws.

Toen het ziekenhuis weigerde het geëiste geld te betalen, stapten de anesthesiologen naar het Scheidsgerecht Gezondheidszorg. Eind vorig jaar oordeelde de rechtbank dat de artsen geen aanspraak kunnen maken op het geld, omdat ze zelf de keuze maakten om hun praktijk in de steek te laten.

De medisch specialisten waren jarenlang in conflict met het ziekenhuis over capaciteitsproblemen. Een externe commissie oordeelde dat de conflicten de patiëntveiligheid bedreigden. Nadat de artsen vertrokken, was het ziekenhuis genoodzaakt om zelf een deel van de zorg over te nemen. Momenteel zijn er nog geen nieuwe anesthesiologen aangenomen en wordt het werk uitgevoerd door waarnemende artsen. 

©Nationale Zorggids