Normal_i-zt8pxp

Vorige week kregen 142 medewerkers van Zonnehuisgroep Noord te horen dat ze hun baan verliezen. De organisatie voor welzijn, wonen en zorg kondigde onlangs aan diverse zorgcentra te sluiten. Als gevolg hiervan gaan er ook banen verloren, zo meldt RTV Noord. 

Veertig facilitair medewerkers en 102 zorgmedewerkers zullen hun baan verliezen door de sluiting van in totaal zeven zorgcentra. Echter zal het niet bij deze sluitingen en ontslagen blijven, zo laat woordvoerder Petra Luider weten. “Er moeten nog meer zorgcentra dicht. Welke dat zijn maken we binnen twee weken bekend. Dat gebeurt zodra de plannen de medezeggenschap zijn gepasseerd”, zegt Luider. De medewerkers die hun baan verliezen krijgen ondersteuning bij het vinden van ander werk binnen de Zonnehuisgroep of elders.

De bewoners van de centra krijgen ook te maken drastische veranderingen. Cliënten krijgen andere verzorgers. Tevens moeten zij verhuizen naar een andere locatie. Wel mogen ze zelf kiezen waar ze heen willen. “Sommigen willen naar een locatie die volgend jaar dicht gaat. Die moet dan nog een keer verhuizen. Wij raden dat af, maar als ze dat zelf willen, dan mag dat”, aldus Luider.

©Nationale Zorggids