Normal_tsn_thuiszorg

Thuiszorgmedewerkers van TSN, georganiseerd in FNV Zorg & Welzijn, zijn teleurgesteld in de Groningse wethouder Ton Schroor, omdat hij vanmiddag niet met hen in gesprek wil. Vandaag rijden de thuiszorgmedewerkers in een estafettetour langs verschillende gemeenten in de provincies Groningen en Drenthe. Ze roepen op een ludieke manier de wethouders op om te kiezen voor het overnameplan van Buurtzorg. Dat meldt FNV.

“We vinden het erg jammer dat de wethouder niet even de moeite wil nemen om met de thuiszorgmedewerkers in gesprek te gaan”, zegt Riek van Kampen, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. “Het gaat hier om de continuïteit van de zorg van vele Groningse cliënten en de banen van vele thuiszorgmedewerkers.” De estafettetour stopt(e) vandaag in Assen, Stadskanaal, Coevorden, Emmen en Eemsmond. Een bezoekje aan Groningen wordt nu niet meer gebracht.

Buurtzorg wil TSN, dat op het randje van de afgrond staat, overnemen en heeft daarom een voorstel gestuurd naar gemeenten. In het voorstel wordt de huishoudelijke zorg en ondersteuning thuis voortgezet in de stichting Familiehulp. Door een overname door Buurtzorg behouden kwetsbare mensen hun vertrouwde huishoudelijke zorg en de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers (loon, dienstjaren en contract) blijven gelijk. Ook wordt de zorg op een betere manier georganiseerd waardoor meer geld voor zorg naar de zorg gaat.

Ook als gemeenten het voorstel van stichting Familiehulp niet accepteren, dan is elke andere aanbieder verplicht om de arbeidsvoorwaarden te handhaven en de cliënt en hun vertrouwde zorgmedewerker (de koppels) bij elkaar te houden. Doetinchem was de eerste gemeente die dinsdag aan FNV Zorg & Welzijn toezegde om het voorstel van stichting Familiehulp te accepteren.

©Nationale Zorggids