Normal_images__5_

Bijna de gehele Raad van Toezicht van gehandicapteninstelling Vanboeijen is vrijdag teruggetreden. Reden hiervoor zijn de vele problemen in de top van de organisatie. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

De zorgorganisatie heeft een groot aantal locaties in Drenthe voor begeleiding, wonen en dagbesteding van mensen met een verstandelijke beperking. Uit een onderzoeksrapport van een externe onderzoeker bleek dat er sprake is van een angstcultuur binnen de zorgorganisatie. Het advies in dit rapport deed de RvT ertoe besluiten om in oktober te reorganiseren, daarom moesten drie regiomanagers en een bestuurder vertrekken.

Vanboeijen spande rechtszaken tegen de regiomanagers aan om ze zo te kunnen ontslaan. Echter verloor het deze week één van de zaken. De ander ex-managers schikten de zaak en konden de organisatie met een vertrekpremie verlaten. Tot op heden leek Vanboeijen zelf geen consequenties te binden aan het advies om kritisch naar zichzelf te kijken, daar kwam deze week verandering in; het grootste deel van de RvT nam afscheid van de organisatie. 

©Nationale Zorggids