Normal_images__5_

Maandagochtend uitten 120 medewerkers van gehandicapteninstelling Vanboeijen hun zorgen over de bestuurscrisis waarin de organisatie verkeert. De crisis duurt inmiddels al anderhalf jaar. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De medewerkers geven aan dat cliënten de gevolgen van de interne crisis voelen. De cliënten voelen het als medewerkers zich bedreigd en onzeker voelen, aldus de medewerkers in een statement die ze voorlazen aan interim-bestuurder Ben Van Kessel. Ze waken voor de zorg van cliënt. “Die is veel te lang buiten beeld gebleven”, zeggen Anita Knoote en Wietske van Dijk, woordvoerders van de actievoerende medewerkers. 

De medezeggenschapsraad en het managementteam willen dat Janny Vlietstra, voorzitter van de Raad van Toezicht, ook terugtreedt. Echter weigert zij op te stappen. Een van de medewerkers uit zijn zorgen over de gebrekkige communicatie binnen de top van de organisatie. “Er is geen bemiddelaar die de boel vlot kan trekken. We zitten er niet op te wachten dat de Inspectie van de Gezondheidszorg ons onder toezicht gaat stellen. Maar misschien is dat uiteindelijk wel het beste. Zoals het nu is, kan het echt niet langer”, aldus de medewerker. 

©Nationale Zorggids