Logo_treant_zorggroep

Een orthopedisch chirurg van het Scheper Ziekenhuis in Emmen blijkt zonder geldige bevoegdheid zijn werk te hebben uitgevoerd. De arts was niet in het bezit van een geldige registratie als medisch specialist en is daarom tijdelijk op non-actief gezet. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Het is onduidelijk waarom de orthopeed zijn registratie in het BIG-register heeft laten verlopen. Hij heeft er zelf geen verklaring voor, zegt het ziekenhuisbestuur. Sinds 2009 heeft hij niet meer de benodigde accreditaties verkregen. De Treant Zorggroep, waar het ziekenhuis onderdeel van is, laat een intern onderzoek uitvoeren over de ontstane situatie. Ook heeft de zorggroep een melding gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

De orthopeed mag niet meer betrokken zijn bij zorg aan patiënten totdat de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn. Inmiddels zijn de registraties van alle medisch specialisten bij Treant gecontroleerd en akkoord bevonden en de monitoringprocedure rondom registraties wordt aangescherpt. Er zijn geen klachten, incidenten of tuchtzaken van de specialist bekend. Patiënten van de chirurg krijgen een bericht met doorverwijzing naar een andere collega. 

©Nationale Zorggids