Normal_tim_awards

Het gezamenlijke Healthcare Platform Telemedicine van Hewlett Packard, SJG Weert en AmbulanceZorg Limburg Noord is beloond met twee TIMMIES. Het platform ontving de awards in de categorieën eco-systeem als ‘most innovative partners’ (SJG Weert, Anesthesiologen Weert & AmbulanceZorg Limburg-Noord) en ‘most innovative vendor’ (HPE).

Telemedicine stelt ambulanceverpleegkundigen in staat om bij spoedgevallen – de zogenaamde levensbedreigende transporten – via een audio- en videoverbinding contact te maken met een arts in het ziekenhuis. Daarnaast hebben artsen in het ziekenhuis real time toegang tot alle vitale data, gemeten in de ambulance. Hierdoor krijgt de patiënt betere, efficiëntere en snellere zorg.

Eric Rikkert, algemeen directeur SJG Weert is trots: “Als modern ziekenhuis sta je open voor technologische ontwikkelingen en staat innovatie hoog op onze agenda. Dat die investering beloond wordt met zo een prestigieuze award bevestigt dat we goed bezig zijn voor de patiënt. Dat is waar het uiteindelijk om draait. Vanuit die gedachte, zijn we graag een partner in deze vooruitgang.

SJG Weert en AmbulanceZorg Limburg-Noord hebben het Healthcare Platform Telemedicine in gebruik genomen als pilot. De oplossing is in samenwerking met Hewlett Packard Enterprise ontwikkeld en wordt momenteel in de praktijk getest. Bij ongelukken of andere situaties waarbij acute hulp is vereist, kunnen artsen op afstand de ambulanceverpleegkundige bijstaan via een beeld- en spraakverbinding. Hierdoor kan de specialistische zorg al in de ambulance effectief in gang worden gezet. Daarnaast hebben artsen in het ziekenhuis alle vitale data die in de ambulance gemeten wordt op hun beeldscherm waardoor de patiënt efficiëntere en snellere zorg geboden kan worden.

Dirk Peek, voormalig anesthesioloog bij SJG Weert, is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van Telemedicine: “Vooral bij patiënten met een aandoening op het gebied van neurologie of cardiologie is de tijd tot behandeling van cruciaal belang. Hoe eerder de medisch specialist in het proces betrokken wordt hoe kleiner de gevolgschade. Dit geldt ook voor traumapatiënten."

© Nationale Zorggids