Logo_logo_ziekenhuisgroep_twente_zgt

De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) laat in een verklaring op de website weten de gang van zaken rond drie operaties te betreuren. Bij deze operaties zijn mogelijk medische fouten gemaakt. Twee van deze operaties hadden een fatale afloop. Tevens werden de betrokkenen niet tijdig geïnformeerd en is er van één operatie geen melding gemaakt bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De ZGT heeft de procedure inmiddels gewijzigd. Dat meldt Skipr.

Het ziekenhuis laat weten dat de procedure zo is gewijzigd dat betrokkenen nu eerder worden geïnformeerd over de stand van zaken bij een operatie en dergelijke fouten. De IGZ wil de ziekenhuisgroep een boete opleggen omdat het de meldplicht heeft genegeerd. Volgens het ZGT is dit niet bewust geweest. “Dit incident werd door ZGT op basis van de verkregen informatie als complicatie aangemerkt en is daarom toen niet gemeld bij de IGZ. De IGZ deelt dit standpunt niet en heeft meegedeeld dat er een boetetraject voor het niet melden ervan wordt gestart”, aldus het ziekenhuis op de website.

De betrokken chirurg heeft sinds mei 2014 geen werkzaamheden meer uitgevoerd in het ziekenhuis. In 2015 heeft hij de maatschap vrijwillig verlaten. Er is een tuchtzaak tegen hem gestart.

©Nationale Zorggids