Logo_adrz_admiraal_deruyter_logo

De directie van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes wil dat de cardiologen van het ziekenhuis zich aansluiten bij hun coöperatie. Deze coöperatie moet er voor zorgen dat de samenwerking verbetert. Echter vrezen artsen de financiële risico's die erbij komen kijken. Dat meldt Omroep Zeeland. 

Voordat het ADRZ startte met een coöperatie, had elke afdeling van het ziekenhuis eigen personeel in dienst. Artsen huurden op deze manier een deel van het ziekenhuis zodat ze daar zelfstandig hun werk konden doen. Maar de directie van het ziekenhuis vond dat dit niet efficiënt genoeg was, dus om nauwere samenwerking tot stand te brengen richtte het een overkoepelende coöperatie op. De artsen blijven zelfstandig, maar hebben ook de mogelijkheid om mee te praten over het beleid. Echter omdat te mogen doen, moeten ze een financiële bijdrage leveren. En daarin voorzien de artsen een risico. Ze vinden dat de financiële bijdrage afdoet aan hun zelfstandigheid.

“Je levert allebei een financiële bijdrage, zodat je samen bepaalde dingen kunt inkopen. We hebben hiervoor gekozen zodat je je samen meer verantwoordelijk en betrokken voelt bij het ziekenhuis”, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis. Indien het ziekenhuis er niet uitkomt met de cardiologen, kan het eventueel artsen uitwisselen met het Erasmus MC. 

©Nationale Zorggids