Normal_bejaarde_en_verzorger

Op donderdag 12 mei is de eerste Gilde op niveau 3 Verzorgende IG geopend. Binnen dit Gilde wordt samengewerkt, waarbij het woongenot van de bewoners het uitgangspunt is. In totaal hebben 26 studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal een opleidingsplaats gekregen binnen Het Parkheem Gilde in Stadskanaal. Dat meldt Noorderpoort.

“We hebben altijd veel mensen nodig om de zorg goed te laten verlopen, zodat men hier plezierig en gezellig kan wonen. Dankzij alle jongelui bruist het nu echt bij Het Parkheem”, zegt Anja van der Meulen, wijkmanager Zorggroep Meander. In Het Parkheem Gilde krijgen studenten les in zowel de theorie als de praktijk. De studenten worden begeleid door het personeel. De inhoud van het programma volgt de meester-gezel methode. Dit is een gerichte vorm van leren waarbij de studenten het vak leren van een 'meester'. De methode leidt tot wederzijds deskundigheidsbevordering.

Doel van het Gilde is dat er meer aandacht voor talentontwikkeling in het beroepsonderwijs komt en dat er meer waardering komt voor ambachtelijke vaardigheden. “Dit Gilde gaat over vakmanschap voor zowel onze docenten als voor onze studenten”, aldus Paulien Hietbrink, directeur van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal.

©Nationale Zorggids