Logo_radboud-umc

Het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen heeft in 2015 bijna een kwart miljoen euro betaald aan een manager die vorig jaar vertrok bij het ziekenhuis. Dit blijkt uit de jaarrekening van het Radboud UMC. Het is niet de eerste keer dat het ziekenhuis een vertrekpremie uitkeert die ver boven de norm voor topbestuurders ligt. Dit meldt RTL Nieuws.

De manager vertrok vorig jaar bij het Radboud UMC en ontving daar 240.000 euro vertrekpremie. De Wet Normering Topinkomens (Wnt) stelt dat de vertrekpremie van bestuurders in de zorg niet hoger mag zijn dan 75.000 euro. Echter is een termijn van zeven jaar ingesteld om hieraan te verdoen. Ook hebben veel topbestuurders al vastgelegd hoeveel vertrekpremie zij zullen ontvangen, waardoor het ziekenhuis dit wel moet betalen.

De afgelopen vijf jaar betaalde het Radboud UMC al tussen de 1,7 en 2,1 miljoen euro aan vertrekregelingen. In 2012 kreeg een hoogleraar een kwart miljoen euro en een afdelingshoofd ontving bijna 200.000 bij zijn vertrek.

© Nationale Zorggids