Normal_arrestatie_politie_justitie_dief_handboeien_arend_jan_6948

Een 46-jarige neparts uit Tilburg wordt verdacht van het verkrachten van minstens negen vrouwen. De man liet vrouwen bij hem thuis komen voor lichamelijk en inwendig onderzoek. Hij deed onder andere bekkenbodemonderzoeken, borstonderzoeken en hij maakte uitstrijkjes. Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat hij hierbij geen verbaal of fysiek geweld gebruikte. De Tilburger deed zich voor als arts of arts in opleiding, pas achteraf kwam de vrouwen tot de ontdekking dat hij geen arts was. Dat meldt Omroep Brabant.

Afgelopen jaar kwam een eerste melding van een slachtoffer binnen. Inmiddels zijn er negen gevallen bekend bij het OM. De man is sportmasseur in een sportschool in Tilburg. Hier leerde hij zijn slachtoffers ook kennen, waarbij hij kenbaar maakte dat hij hen als arts kon onderzoeken. De vrouwen omschrijven de man als een 'vriendelijke goedzak en teddybeer'. Toen ze erachter kwamen dat de verdachte geen arts was, voelden ze zich ernstig misbruikt.

De man heeft de negen verkrachtingen inmiddels bekend en wordt momenteel onderzocht door het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie. Volgens OM is de kans reëel dat er nog meer meldingen binnenkomen.

©Nationale Zorggids