Normal_rss_entry-47727

(ANP) - Een bestuurder van een zorginstelling wordt er samen met vijf anderen van verdacht 1,5 miljoen euro achterover te hebben gedrukt van de instelling. Hij deed dat vermoedelijk sinds 2011. De man wordt verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte, het opmaken van valse jaarrekeningen en witwassen. Zijn vriendin is ook aangehouden, zij wordt verdacht van witwassen.

Beiden zitten vast, laat het functioneel parket van het Openbaar Ministerie maandag weten. Naast de man en zijn vriendin zijn ook twee bestuurders van een projectontwikkelaar en twee leden van de Raad van Toezicht van de zorginstelling opgepakt voor betrokkenheid bij de vermoedelijke fraude. Een accountant en een medewerker zijn gehoord als verdachte.

De zorginstelling is een stichting in Zuid-Holland die zorg en huisvesting levert aan licht verstandelijk gehandicapten. De fraude kwam in 2015 aan het licht na melding van een verdachte transactie. De woningen en het kantoren van de verdachten zijn doorzocht. Daarbij zijn vier auto's in beslag genomen, evenals sieraden, administratie en computers.