Normal_fnv

De FNV wil dat het kabinet haast maakt met de beloofde bezettingsnorm voor verpleeghuizen. Sarah Dobbe, campagneleider FNV, vindt dat er voldoende zorgmedewerkers moeten zijn om onze ouderen menselijke zorg te kunnen geven. Dit meldt FNV.

“De bevindingen van de Inspectie onderstrepen de noodzaak van een bezettingsnorm voor verpleeghuizen. De inspectie stelt dat het niet ligt aan de inzet en betrokkenheid van de zorgmedewerkers, maar als je met te weinig collega’s bent dan kan je niet alles doen en daar lijdt de kwaliteit van zorg onder. Helaas krijgen we nog te vaak te horen dat zorgmedewerkers het werk met te weinig collega’s moeten doen.” De FNV heeft met het kabinet afgelopen december afspraken gemaakt voor de zorg. Een van de afspraken was dat er een bezettingsnorm voor verpleeghuizen komt. Deze afspraak moet snel worden nageleefd.  
 
De FNV is niet verbaasd over de berichtgeving dat de zorg in een derde van de verpleeghuizen onder de maat is. Volgens de FNV komt dit door onderbezetting en hoge werkdruk in verpleeghuizen. Sarah Dobbe, campagneleider FNV hierover: “Al jaren geven onze leden aan dat ze het werk met te weinig mensen moeten doen. We houden jaarlijks een enquête onder onze leden en keer op keer komen dezelfde signalen naar voren. Er is te weinig personeel en de werkdruk is te hoog. We hebben het de laatste jaren alleen maar slechter zien worden. Uit onze enquête van begin dit jaar gaf meer dan de helft van de zorgmedewerkers aan dat ze met te weinig collega’s het werk moesten doen. Zorgmedewerkers werken keihard om onze ouderen menselijke zorg te geven, maar als je met te weinig collega's bent lukt het niet meer. Niet voor niets is het ziekteverzuim in verpleeghuizen het hoogste van heel Nederland.”
 
© Nationale Zorggids