Normal_euro_geld_betalen__9_

Twee thuiszorgmedewerksters uit Purmerend zijn door de rechtbank in Haarlem schuldig bevonden aan het beroven van een van hun cliënten. In 2013 sluisden zij tienduizenden euro's spaargeld van de man naar hun eigen rekening. De man leed aan MS en is inmiddels overleden. De rechtbank in Haarlem heeft de twee rovende vrouwen veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een werkstraf van 120 uur. Ook moeten zij het gestolen bedrag terugbetalen aan de Staat. Het gaat om in totaal bijna 33.000 euro. Dit melden RTV Noord-Holland en Skipr.

De politie kwam de twee vrouwen op het spoor omdat ze de bedragen in contant geld op hun rekening storten. Met hun bewering dat ze het geld in cash hadden bewaard uit angst voor de bankencrisis vielen zij echter al snel door de mand. Uit onderzoek bleek dat de vrouwen nooit zulke grote bedragen van hun eigen rekening hadden opgenomen.

De patiënt had de thuiszorgmedewerksters in vertrouwen zijn inloggegevens voor internetbankieren gegeven. De vrouwen sloten zijn spaarrekeningen af en zetten het geld op zijn betaalrekening. Na het ontfutselen van zijn pinpas en pincode namen ze binnen enkele maanden grote bedragen op die ze vervolgens op hun eigen rekeningen stortten.

De nabestaanden van het slachtoffer hoopten nog wat van het geroofde geld terug te zien maar dat zal niet gebeuren. Volgens de rechter maken erfgenamen geen aanspraak op materiële schade die een inmiddels overleden persoon is berokkend.

© Nationale Zorggids