Normal_geld34

Vanmorgen heeft de rechtbank Noord-Nederland thuiszorgorganisatie Solace failliet verklaard. De Twentse organisatie heeft schulden bij de Belastingdienst en pensioenfondsen. Door deze schulden kon het geen rekeningen meer betalen. Ook was de organisatie niet meer in staat vakantiegeld over te maken aan werknemers. Toen dit bij FNV aan het licht kwam, werd duidelijk dat de organisatie op de rand van de afgrond stond. Dat meldt NU.nl.

Solace kwam, net als vele andere thuiszorgorganisaties, in de problemen nadat gemeenten verantwoordelijk werden voor zorgvraag van hulpbehoevenden. Ongeveer 14 gemeenten in de regio bezuinigden op de thuiszorg. Het leed in totaal een omzetverlies van meer dan 50 procent.

De thuiszorgorganisatie heeft 225 medewerkers, verdeeld over 3.500 cliënten. Solace wilde een faillissement voorkomen door het verschuldigde vakantiegeld in termijnen uit te betalen. Een merendeel van de medewerkers kon zich in deze regeling vinden, op een enkeling na die naar de FNV stapte. Vervolgens waren steeds meer mensen tegen deze oplossing en ging de vakbond niet akkoord. Reden hiervoor is dat het later uitbetalen van vakantiegeld gen oplossing was geweest, liet FNV eerder weten.  

Door: Redactie Nationale Zorggids